Schermafbeelding 2017 12 26 Om 11 28 45

01.07.18 / Orbea Gain E-bike

E-Racefiets & E-Gravelracers

Eindelijk weer dat fijne rijgedrag terug waar we naar op zoek waren! Ontdek de Orbea Gain. De GAIN is niet zomaar ‘weer’ een e-bike erbij maar onderscheidt zich krachtig door zijn eenvoud in bediening en laag gewicht! Daar je vlot zonder ondersteuning op vlak en afhellend terrein boven de 25km/h kan rijden als sportieve rijder is de batterij van 250Wh voldoende krachtig om een rit van 110km met 1200hm en met een rijdersgewicht van 80kg te ondersteunen daar waar nodig! Ideaal voor je sportieve Gravel vakantie!

Zoals de betekenis van het woord GAIN al weergeeft wint de enthousiaste fietser bij de vele voordelen van deze fiets, die niet steeds als e-bike gebruikt moet worden maar enkel dat (stevig) duwtje in de rug geeft net wanneer je het kan gebruiken of om comfortabel door de ochtendspits op je werk te geraken. Of je een uitdagende bergrit hebt gepland met een flink pak hoogtemeters!

De rijdynamiek is zijn grote troef daar hij niet als een logge e-bike door de bochten gaat en je boven de 25km/h geen nadeel ondervindt tov een standaard sportfiets!

Dankzij de 1 knops iWoc controller en bijhorende App kan je kiezen tussen een eenvoudige druk op de knop waar de kleurencodes je ondersteuning weergeven of kan je opteren om via bluetooth op je smartphone alle settings in een oogopslag te zien én zelfs te navigeren (4g verbinding noodzakelijk)

Er zijn 3 ondersteuningen mogelijk

Orbea heeft met de GAIN veel aandacht besteed aan de terugval van ondersteuning indien je sneller dan 25km/h gaat rijden! Dit is nagenoeg niet voelbaar op de GAIN zodat je zelf niet meer merkt dat je geheel op spierkracht aan het rijden bent totdat je weer onder de 25km/h zakt en erg vloeiend zonder schokken de nodige ondersteuning krijgt!

Doordat de geïntegreerde batterij enkel met de motor en de centrale éénknops bediening is verbonden, heb je een eenvoudig en betrouwbaar e-bike systeem wat ook na aanschaf garant staat voor een duurzame en vlotte na service via je plaatselijke winkel.

Voordelen van de Orbea Gain

    lichtgewicht e-bike ontwerp

    vlotte fietscapaciteit in en naar de stad, ook bij minder goed weer (F-reeks)

    perfecte metgezel voor lange sportieve tochten waar geen continue elektrische ondersteuning gewenst is. D-reeks

    batterijcapaciteit eenvoudig uitbreidbaar

    erg betaalbare e-bike, ook na aanschaf vlot verkrijgbare originele wisselstukken

    achterwielmotor > dynamisch en veilig rijgedrag welke de aandrijving spaart op slijtage daar de achterwielmotor ‘duwend’ werkt en niet trekkend op de ketting door een centrale motor wat de stijl van deze type ebike ten goede komt

    meerdere uitvoeringen verkrijgbaar met nuttige optie mogelijkheden

Nadelen van de Orbea Gain

    niet voor iedereen geschikt daar het ontwerp meer gericht is op de ambitieuze fietser die niet puur elektrisch wil rijden

    interne batterij niet geschikt voor veelvuldige demontage om bv op te laden binnenshuis. de fiets gaat best in zijn geheel tot bij het stopcontact, wat evenwel door zijn geringe gewicht wel vaak mogelijk is.

    smartphone nodig voor een weergave op een scherm (najaar 2018 is optioneel een stuurdisplay voorzien)

Conclusie

Orbea heeft met de GAIN een uniek en vooruitstrevend ontwerp gecreëerd dankzij hun enorme ervaring als framebouwers en zo de fietser die niet steeds een elektrische ondersteuning wenst, het échte fietsgevoel geeft in een soort e-bike. en zo op de zware passages van zijn woon werk traject of bij een fietstocht in het gebergte de nodige ondersteuning geeft!

Een binnenband vervangen gaat even vlot als bij een gewone racefiets of mountainbike wat de fiets voor de meeste toerrijders interessant maakt en zo ook weer het fietsplezier blijft primeren.

Wie dus een vorm van e-bike zoekt zonder te willen inboeten op een gelimiteerde ondersteuning van 25km/h en de daarbij horende nadelen hiervan in fietsgevoel zal het uitstekend kunnen vinden met de GAIN! kom zeker vrijblijvend een testrit maken bij je lokale iBike in de buurt!

Wie een e-bike zoekt met een continue elektrische ondersteuning kiest beter een volwaardige e-bike uit met bv Bosch of Panasonic middenmotor!

Voor de fiets nerds enkele cijfertjes en wetenswaardigheden over het e-systeem van de ondersteuning voor de GAIN.

Vele fijne fietskilometers gewenst!